Ultimate Tryout

Jó vagy csapatsportokban?
Mutasd meg!

Az Ultimate Tryout-on mindenki egyenlő eséllyel indul, mivel ez egy új csapatsport. Itt megmutathatod a gyorsaságod, a súlypontemelkedésed vagy épp a taktikai érzéked.

Az ultimate frizbi több más csapatsport elegyéből összegyúrt játék, amit labda helyett koronggal játszunk. Előny az is ha magas vagy, de az is ha alacsonyabb de robbanékony.
Fehérvári csapatunk bővítése céljából szervezünk Tryout alkalmakat, melyek után azok, akik a próbaedzéseken a legjobban teljesítenek, meghívást kapnak a csapat edzéseire.

női ultimate frizbi csapat székesfehérvár

Röviden az ultimate-ről

Az ultimate-ben ugyanúgy kell küzdeni a korongért, mint más sportokban a labdáért. Van védő és támadó. Van gól. Futni kb. ugyanannyit kell, mint a fociban. Gyorsnak és taktikusnak kell lenni. Vannak rendkívül látványos dobások és elkapások. Az ultimate különlegessége viszont, hogy nincs testkontakt, és nincs bíró! A szabálytalanságokat a játékosok egymás között beszélik meg, és szándékosan soha (!) nem szabálytalankodnak. Épp ezért az ultimate nem csak az egyik leglátványosabb, de a legsportszerűbb csapatsport is, melyben az ellenfelek kölcsönösen tisztelik egymást.

Az ultimate-ben a cél a korong bepasszolása a pálya végén lévő zónaterületen belüli csapattársnak. Idáig sokszor csak több passzal lehet eljutni, melynek során a koronggal futni nem lehet. Ahhoz viszont, hogy korongot kapj, általában sokat kell futni és helyezkedni. A testkontakt a korong megszerzése során tilos. Bíró nincs, a vitás eseteket a játékosok egymás között beszélik meg. Minden pont után térfélcsere van. Ezek csak a legfontosabb szabályok, a többit megtanítjuk az edzéseken.

A szervezőkről

A próbaedzések szervezője a Fehérvár Frizbi Sportegyesület (Fehérvár Lionz). 2012-ben alakult a csapat, 2013-tól pedig már a magyar bajnokságok résztvevője voltunk. Open, koedukált és női divíziókban is indítunk csapatokat. Játékosainknak heti 2x2 órás edzést, és versenyzési lehetőséget biztosítunk. Koedukált és külön férfi/női edzéseink is vannak. Az edzéseken túl pedig az egyéb lazító, összetartó közösségi programokat sem vetjük meg :)

Mit ad neked az ultimate, ha most elkezded?

  • rendszeres edzéseket (heti 2 alkalom)
  • izgalmas meccseket, versenyzési lehetőséget
  • új, helyi közösséget, jófej embereket, az edzéseken túl is
  • rengeteg élményt, utazásokat

GYIK

A tryout edzések helyszíne a First Field, régi nevén MÁV Stadion. A rendszeres edzések időpontja hétfő és csütörtök 18-20 óra.

15-35 éves kor között várunk fiúkat sportelőélettel vagy anélkül. (Lányokat a női próbaedzésekre várunk)

Az első 1 hónapos próbaidőszak teljesen ingyenes. Ezután is csak havi 2000 Ft a tagdíj, mely tartalmazza a heti 2 edzés lehetőséget.

Általában 1-2 havonta veszünk részt bajnokságokon, amik egész naposak, és ekkor több meccset játszunk.Ennek során az ország különböző városaiba utazunk, néha külföldre is, a környező országokba.

Szervező

Fehérvár Frizbi Sportegyesület

A játék neve

Ultimate

Kiket keresünk?

15-35 éves kor között várunk fiúkat
(Lányokat a női próbaedzésekre várunk)

Helyszín

SZÉKESFEHÉRVÁR
First Field (MÁV Stadion)

A Tryout menete, feladatai

A próbaedzéseken felmérjük a futóerőnléted, és az ultimate-hez szükséges egyéb képességeid. Magában a konkrét játékban is kipróbálhatod magad. Ezek után mindenkinek visszajelzünk, hogy mennyire passzolnak a képességei az ultimate-hez.

A csapatba kerülés feltétele egy alap állóképességi feladat teljesítése:
90 métert odafelé 20mp, visszafelé 40mp alatt kell teljesíteni, és mindezt megismételni szünet nélkül hétszer. (Tehát összesen 7 percen át tartó váltott tempójú futás.
Ha mostanában nem vagy a legjobb formában, akkor javasoljuk, hogy készülj fel kicsit rá előtte! :)

Jelentkezés, érdeklődés

A próbaedzések augusztus végén és szeptember elején zajlanak majd. Ha szívesen részt vennél egy próbaedzésen, itt jelentkezz rá, és elküldjük a pontos aktuális időpontokat!
Vagy írj közvetlenül a fehervarfrizbi@gmail.com címre.

*Az email címed csakis arra a célra használjuk, hogy a női próbaedzésekről információt küldjünk, és senki másnak nem adjuk ki. >>Adatkezelési tájékoztató bővebben

Bizonytalan vagy?

Kérdezz tőlünk bátran!

Bármely az edzésekkel kapcsolatban felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk.
Ide írj nekünk:

fehervarfrizbi@gmail.com