Női csapatunkhoz keresünk új játékosokat!

Szereted a csapatsportokat?

Szereted a csapatsportokat? Ha egy labda a közeledbe kerül, alig várod, hogy játszhass vele? A játék öröme a mindened? Hiányzik a mozgás? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor Téged keresünk!

A csapatsportokat kedvelő lányok sajnos sokszor szembesülnek azzal Fehérváron (is), hogy nincs hol játszaniuk, nincs hova járniuk rendszeres edzésekre. Egyre jobban hiányzik nem csak a játék, de a mozgás is. Mi pedig, akik játszani szeretünk, általában nem vagyunk oda a magányos futásért vagy az otthon tornázgatásért. Ugye? :)

női ultimate frizbi csapat székesfehérvár

De találtunk egy új sportot, ahol nem gond, hogy nem kezdted el 5 évesen, és tizenévesen nem kerültél be az NB2-es csapatba. Ahol nem kötelező a heti 4-5 kemény edzés, mégis rendszeresen edzünk és járunk versenyekre!

A hagyományos csapatsportok elegyéből (foci, kosárlabda, rugby) létrehoztak egy új csapatsportot 50 évvel ezelőtt Amerikában, a neve Ultimate Frizbi. Épp ezért az ultimate-et általában mindenki megszereti, aki szereti a többi csapatsportot játszani.

Röviden az ultimate-ről

Az ultimate-ben ugyanúgy kell küzdeni a korongért, mint más sportokban a labdáért. Van védő és támadó. Van gól. Futni kb. ugyanannyit kell, mint a fociban. Gyorsnak és taktikusnak kell lenni. Vannak rendkívül látványos dobások és elkapások. Az ultimate különlegessége viszont, hogy nincs testkontakt, és nincs bíró! A szabálytalanságokat a játékosok egymás között beszélik meg, és szándékosan soha (!) nem szabálytalankodnak. Épp ezért az ultimate nem csak az egyik leglátványosabb, de a legsportszerűbb csapatsport is. A szabályokról bővebben a GYIK-ben olvashatsz.

A szervezőkről

Az új női csapat szervezője a Fehérvár Frizbi Sportegyesület (Fehérvár Lionz). Csapatunkban 1 éve már tartottunk hasonló női toborzót, most az akkor elindult női csapatunk létszámát szeretnénk tovább bővíteni.

Mit ad neked az ultimate, ha most elkezded?

  • rendszeres edzéseket (heti 2 alkalom)
  • izgalmas meccseket, versenyzési lehetőséget
  • új, helyi közösséget, jófej embereket, az edzéseken túl is
  • rengeteg élményt, utazásokat

GYIK

13 éves kortól olyan lányok, akik rendszeresen szeretnének edzeni, és tudják vállalni a heti 2 edzés részvételt. Huszonévesek jelentkezését is várjuk, sőt sportelőélettel akár 30 felett is válhat még belőled jó ultimate játékos.

Az első toborzó edzések helyszíne a Bugát középsuli tornaterme (Székesfehérvár, Gyümölcs utca). Később az új amerikai focipályán, régi nevén MÁV Stadionban zajlanak majd az edzések várhatóan hétfőnként és csütörtökön 18:00-20:00 között.

Az első 1 hónapos próbaidőszak ingyenes. Ezután is csak havi 3000 Ft a tagdíj, mely tartalmazza a heti 2 edzés lehetőséget.

Mindenki úgy kezdi nálunk, hogy nem ismeri. Viszont ha sportoltál mást, vagy csak egyszerűen gyors és mozgékony vagy, akkor rövid időn belül jó játékos válhat belőled.

Gyorsaságra, robbanékonyságra, ladbaérzékre (ami nálunk a korong lesz). Ha más csapatsportokban jó vagy, ebben is jó leszel!

Általában 1-2 havonta veszünk részt bajnokságokon, amik egész naposak, és ekkor több meccset játszunk.Ennek során az ország különböző városaiba utazunk, néha külföldre is, a környező országokba.

Az ultimate-ben a cél a korong bepasszolása a pálya végén lévő zónaterületen belüli csapattársnak. Idáig sokszor több passzal lehet csak eljutni, melynek során a koronggal futni nem lehet. Ahhoz viszont, hogy korongot kapj, általában sokat kell futni és helyezkedni. A testkontakt a korong megszerzése során tilos. Bíró nincs, a vitás eseteket a játékosok egymás között beszélik meg. Minden pont után térfélcsere van. Ezek csak a legfontosabb szabályok, a többit megtanítjuk az edzéseken.

Szervező

Fehérvár Frizbi Sportegyesület

A játék neve

Ultimate

Kiket keresünk?

13+ korú lányokat, és felnőtt nőket, akik szeretnek sportolni

Helyszín

SZÉKESFEHÉRVÁR
Bugát középsuli tornaterme

Jelentkezés, érdeklődés

A próbaedzések márciusban zajlanak majd. Ha szívesen részt vennél egy próbaedzésen, itt jelentkezz rá, és elküldjük a pontos aktuális időpontokat!
Vagy írj közvetlenül a fehervarfrizbi@gmail.com címre.

*Az email címed csakis arra a célra használjuk, hogy a női próbaedzésekről információt küldjünk, és senki másnak nem adjuk ki. >>Adatkezelési tájékoztató bővebben

Bizonytalan vagy?

Kérdezz tőlünk bátran!

Bármely az edzésekkel kapcsolatban felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk.
Ide írj nekünk:

fehervarfrizbi@gmail.com