Csapatunk bővítéséhez keresünk női játékosokat!

Szereted a csapatsportokat?

Szereted a csapatsportokat? Ha egy labda a közeledbe kerül, alig várod, hogy játszhass vele? A játék öröme a mindened? Hiányzik a mozgás? Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor Téged keresünk!

A csapatsportokat kedvelő lányok sajnos sokszor szembesülnek azzal Fehérváron (is), hogy nincs hol játszaniuk, nincs hova járniuk rendszeres edzésekre. Egyre jobban hiányzik nem csak a játék, de a mozgás is. Mi pedig, akik játszani szeretünk, általában nem vagyunk oda a magányos futásért vagy az otthon tornázgatásért. Ugye? :)

női ultimate frizbi csapat székesfehérvár

De találtunk egy új sportot, ahol nem gond, hogy nem kezdted el 5 évesen, és tizenévesen nem kerültél be az NB2-es csapatba. Ahol nem kötelező a heti 4-5 kemény edzés, mégis rendszeresen edzünk és járunk versenyekre!

A hagyományos csapatsportok elegyéből (foci, kosárlabda, rugby) létrehoztak egy új csapatsportot 50 évvel ezelőtt Amerikában, a neve Ultimate Frizbi. Épp ezért az ultimate-et általában mindenki megszereti, aki szereti a többi csapatsportot játszani.

Röviden az ultimate-ről

Az ultimate-ben ugyanúgy kell küzdeni a korongért, mint más sportokban a labdáért. Van védő és támadó. Van gól. Futni kb. ugyanannyit kell, mint a fociban. Gyorsnak és taktikusnak kell lenni. Vannak rendkívül látványos dobások és elkapások. Az ultimate különlegessége viszont, hogy nincs testkontakt, és nincs bíró! A szabálytalanságokat a játékosok egymás között beszélik meg, és szándékosan soha (!) nem szabálytalankodnak. Épp ezért az ultimate nem csak az egyik leglátványosabb, de a legsportszerűbb csapatsport is. A szabályokról bővebben a GYIK-ben olvashatsz.

A szervezőkről

A próbaedzések szervezője a Fehérvár Frizbi Sportegyesület (Fehérvár Lionz). Csapatunkban 1 éve már tartottunk hasonló női toborzót, most az akkor elindult női csapatunk létszámát szeretnénk tovább bővíteni.

Mit ad neked az ultimate, ha most elkezded?

  • rendszeres edzéseket (heti 2 alkalom)
  • izgalmas meccseket, versenyzési lehetőséget
  • új, helyi közösséget, jófej embereket, az edzéseken túl is
  • rengeteg élményt, utazásokat

GYIK

13 éves kortól olyan lányok, akik rendszeresen szeretnének edzeni, és tudják vállalni a heti 2 edzés részvételt. Huszonévesek jelentkezését is várjuk, sőt sportelőélettel akár 30 felett is válhat még belőled jó ultimate játékos.

A tryout edzések helyszíne a First Field, régi nevén MÁV Stadion. A rendszeres edzések időpontja hétfő és csütörtök 18-20 óra.

Az első 1 hónapos próbaidőszak teljesen ingyenes. Ezután is csak havi 2000 Ft a tagdíj, mely tartalmazza a heti 2 edzés lehetőséget.

Mindenki úgy kezdi nálunk, hogy nem ismeri. Viszont ha sportoltál mást, vagy csak egyszerűen gyors és mozgékony vagy, akkor rövid időn belül jó játékos válhat belőled.

Általában 1-2 havonta veszünk részt bajnokságokon, amik egész naposak, és ekkor több meccset játszunk.Ennek során az ország különböző városaiba utazunk, néha külföldre is, a környező országokba.

Az ultimate-ben a cél a korong bepasszolása a pálya végén lévő zónaterületen belüli csapattársnak. Idáig sokszor több passzal lehet csak eljutni, melynek során a koronggal futni nem lehet. Ahhoz viszont, hogy korongot kapj, általában sokat kell futni és helyezkedni. A testkontakt a korong megszerzése során tilos. Bíró nincs, a vitás eseteket a játékosok egymás között beszélik meg. Minden pont után térfélcsere van. Ezek csak a legfontosabb szabályok, a többit megtanítjuk az edzéseken.

Szervező

Fehérvár Frizbi Sportegyesület

A játék neve

Ultimate

Kiket keresünk?

13+ korú sportos lányokat és felnőtt nőket
(Fiúkat a férfi próbaedzésekre várunk)

Helyszín

SZÉKESFEHÉRVÁR
First Field (MÁV Stadion)

A Tryout menete, feladatai

A próbaedzéseken felmérjük a futóerőnléted, és az ultimate-hez szükséges egyéb képességeid. Magában a konkrét játékban is kipróbálhatod magad. Ezek után mindenkinek visszajelzünk, hogy mennyire passzolnak a képességei az ultimate-hez.

A csapatba kerülés feltétele egy alap állóképességi feladat teljestése:
80 métert odafelé 20mp, visszafelé 40mp alatt kell teljesíteni, és mindezt megismételni szünet nélkül hétszer. (Tehát összesen 7 percen át tartó váltott tempójú futás.
Ha mostanában nem vagy a legjobb formában, akkor javasoljuk, hogy készülj fel kicsit rá előtte! :)

Jelentkezés, érdeklődés

A próbaedzések augusztus végén és szeptember elején zajlanak majd. Ha szívesen részt vennél egy próbaedzésen, itt jelentkezz rá, és elküldjük a pontos aktuális időpontokat!
Vagy írj közvetlenül a fehervarfrizbi@gmail.com címre.

*Az email címed csakis arra a célra használjuk, hogy a női próbaedzésekről információt küldjünk, és senki másnak nem adjuk ki. >>Adatkezelési tájékoztató bővebben

Bizonytalan vagy?

Kérdezz tőlünk bátran!

Bármely az edzésekkel kapcsolatban felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk.
Ide írj nekünk:

fehervarfrizbi@gmail.com