A Fehérvár Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja

Legfrissebb híreinkről értesülj elsőként facebook-on: 1420569608 facebook

Városi diákolimpiát rendezünk

  • Megjelent: 2017. április 01. szombat, 08:23

Első alkalommal hirdetünk Székesfehérváron Ultimate Frizbi Városi Diákolimpiát. A Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség utánpótlásnevelés munkájába bekapcsolódva szeretnénk ösztönözni a székesfehérvári általános és középiskolákat, hogy a városi diákolimpián való részvétellel ösztönözzék, hogy a diákok megismerjék és elsajátítsák ezt az új csapatsportot.

diakolimpia

A pedagógusoknak küldött felhívásunk tesszük közzé:

Tisztelt Pedagógusok!

Idén májusban első alkalommal hirdetjük meg az Ultimate Frizbi Városi Diákolimpiát. Az első országos fordulóra 2016 áprilisban került sor, a második most április 21-én lesz. A városi diákolimpia jelenleg tehát nem befolyásol továbbjutást. A Magyar Frizbi Szövetség 2017 őszétől regionális fordulókon keresztül szűrné meg az országos fordulóra bejutó csapatok számát. A mi városi fordulónkat ennek előfutáraként szánjuk, azzal a céllal, hogy az iskolák diákjai megismerkedjenek a sporttal, és ha szeretnének majd részt venni a regionális, majd országos fordulón, akkor már felkészülten játszhassanak azokon.

 

Az ultimate frizbi Székesfehérvár minden iskolája számára új sportnak számít, így minden résztvevő csapat kezdőnek fog számítani a májusi városi diákolimpián. Azonban egyesületünk szeretne felkészülési lehetőséget biztosítani a nevezni szándékozó csapatok számára. Kérésre, előzetesen időpontot egyeztetve csapatunk tagjai el tudnak menni testnevelés órákra bemutatni a játékot, ismertetni a szabályokat, ahol a diákok akkor mindjárt ki is próbálhatják az ultimate frizbit.

 

De még inkább javasoljuk hogy látogassák meg edzéseinket, melyek hétfőnként és csütörtökönként vannak 18-20 óráig a First Fielden (volt Máv-pályán.) Ha nagyobb létszámmal szeretnének eljönni, akkor külön is tudunk foglalkozni az új diákokkal, a kijelölt napokon akár korábbi kezdési időpontban is.

 

Az ultimate frizbi ezen diákolimpián használatos egyszerűsített szabályait a mellékletben csatolva találják.

A játékot ez alapján el lehet kezdeni, melyhez egy min. 30x15 méteres területet ajánlunk. A városi diákolimpián 20x50 méteres pályán zajlanak majd a mérkőzések.

 

Bármely felmerülő kérdés esetén és a felkészülést illetően bátran keressenek minket a kiírásban megadott elérhetőségeken.

 

A verseny kiírását és a nevezési lapot innen tudják letölteni:

 

Ultimate Frizbi Városi Diákolimpia versenykiírás

 

Nevezési lap

 

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK
Bet atWilliam Hill Bingo and win.