A Fehérvár Frizbi Sportegyesület hivatalos honlapja

Legfrissebb híreinkről értesülj elsőként facebook-on: 1420569608 facebook

Rekkenő hőségben zajlott le az OB

  • Megjelent: 2016. július 03. vasárnap, 19:39

Július 2-án több mint 100 ultimate játékos részvételével rendeztük meg Székesfehérváron az Ultimate Frizbi Országos Bajnokságot. A napsütés nem kegyelmezett a bajnokság résztvevőinek, de a "frizbi fanatikusokat" a 35 fokos hőség sem tántorította el a játéktól.

A nap folyamán minden csapat előtt négy 60 perces játszma állt. Az ultimate egyben egy futó állóképességi játék is, így a hőségben különösen előnyben voltak a sok cserével rendelkező csapatok. Sajnos a fehérvári és szegedi lányok összeállásából létrejött SzufLionz női csapata nem indult túl szerencsésen ilyen téren. A csapat fehérvári irányítójátékosa még az OB előtt lesérült, így nem játszhatott, és két másik húzó játékosunk sem tudott 100%-ot nyújtani betegség és sérülések miatt. Az egyébként is kevés cserével induló csapat az első meccsen vállrándulás miatt még egy játékosát elvesztette a játékból, így nem maradt más, mint a még előttük álló 3 meccsen hősiesen kitartani és becsülettel végigjátszani azokat a hőségben 1 cserével. Így végül a 4. helyen végeztek a lányok, akik még a szervezés gondját is a vállukon tudták eközben vinni.

Galéria az Országos Bajnokságról

Open csapatunk szintén szegedi játkosokkal egészült ki, de itt már fehérvári többség volt. Junior korú és újonc játékosainkat most először vetettük be felnőtt mezőnyben és nagypályán. Helyezésben a SzufLionz open csapat így még a tapasztalt gárdák mögött maradt, azonban junior játékosaink teljesítménye a pályán várakozásainkat is felülmúlta, így bizakodóan nézünk az októberi junior országos bajnokság elébe. A fiúk 5. helyezést értek így el.

Az open kategória döntő fordulója októberben kerül megrendezésre, ahol is a budapesti LOL és a debreceni Freebees csapata játszhat majd az 1. helyért a most kialakult eredmények alapján. A női kategóriában alakult ki a végleges sorrend. Ezúton is gratulálunk a budapesti Bambi csapatának, akik nem csak az összes mérkőzésüket nyerték meg, de az ultimate-ben az 1. helyezéssel egyenértékű, a legsportszerűbb játékért járó "Spirit-díj" is nekik ítéltetett.

A nő kategória végeredménye:

1. Bambi (Budapest)
2. Purple Jam (Budapest)
3. HalloDonna (Budapest)
4. SzufLionz (Szeged-Székesfehérvár)

Spirit-díj: Bambi

 

 

 

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK
Bet atWilliam Hill Bingo and win.